Hormoon suppletie therapie

Behandelingen met lichaam-identieke hormonen.

Meestal genieten we vele jaren van onze hormonen. Naarmate we ouder worden, kunnen we allerlei klachten krijgen die het gevolg zijn van de verminderde aanmaak van verschillende hormonen. Dit komt voor bij zowel vrouwen als mannen en wordt de menopauze en andropauze genoemd.

In onze kliniek worden uw hormonale functies onderzocht en indien nodig behandeld met behulp van lichaamsidentieke, natuurlijke hormonen.

Vooral vrouwen in de menopauze hebben veel baat bij deze therapie. Symptomen die verband houden met de menopauze kunnen een grote invloed hebben op het leven van vrouwen. Vaak worden deze klachten afgehandeld met een ‘dat is maar een deel van het leven’-benadering. Die mening delen wij zeker niet. De klachten worden enorm onderschat en je kunt er zeker iets aan doen.

“Mijn professionele mening is dat vrouwen niet door de menopauze hoeven te lijden. Natuurlijk is het volgen van een gezonde levensstijl zoals niet roken, minder alcohol drinken, minder suiker eten en regelmatig sporten erg belangrijk. Onze levensverwachting is de afgelopen decennia gestegen naar een gemiddelde leeftijd van 83 jaar. En als we het geluk hebben nog zoveel jaren te leven, dan is het liefst in goede gezondheid. Essentieel blijven naarmate we ouder worden, is dat niet wat we allemaal willen? "